Це мій форум. Ви можете створювати теми та брати участь у їх обговоренні.
Створити тему | До списку
Перенесу-ка я сюди одну свою тему з форуму Тимошенко. Вона мені дорога, там деякі цікаві думки зустрічаються - щоби не пропала часом Дещо може пропущу, щоб місця менше займала, чи що?
http://www.tymoshenko.com.ua/ukr/forums/index.php?... Мій знайомий екстрасенс вважає, що пекло знаходиться на Землі. Він вірить в те, що люди живуть багато разів і на Землю посилають душі тільки "через раз" - тобто так, щоб обидва нароження на Землі не відбувалися одне за одним - бо ні одна нормальна людина (душа?) цього не витримає. Може й жарт, а може...
Ігоре, а цікаво, ваш знайомий екстрасенс, що він вміє робити? Він ясновидець? знахар?, гадає по картах чи каві?, заряджає воду чи вміє пересувати предмети? лікує людей рукою чи травами? Роскажіть про його здібності, хист. І спеціалізацію. Бо загальне слово екстрасенс нічого не говорить, а було б цікаво.
Ой, як Вам би те розказати. Схоже на те, що я сказав дурницю... Не хотів я людину "палити", але тепер доведеться, мабуть. Але спочатку напевно доведеться себе трохи "спалити". Так от - я особисто ніяких здібностей такого порядку не маю взагалі - так що те, що я іноді можу знати щось більше на таку тему - це лише наслідок спостереження, роздумів, аналізу і інтуіції. Насправді всі психічні процеси в людини дуже прості, проблема в тому, що їх багато і не завжди видно причину і наслідок. Крім того ніколи нічого не може статися з людиною такого, що перед тим не знайшло би свого відображення в її голові - в думках, уявленнях - і т.д. Тому якщо прислухатися до себе (але особливо цим захоплюватися не рекомендую - а то як почнете всі свої думки контролювати, то так можна і з розуму зійти ), то багато що можна зрозуміти і передбачити. Але для цього доводиться аналізувати дуже багато ситуацій, і одну і ту ж ситуацію дуже часто доводиться аналізувати по багато разів - іноді набагато довше, ніж вона це зайняла в реальному житті. Тому деякі речі тепер я для себе розумію на рівні інтуїції або навіть свтворюючи якусь свою термінологію, так що це не завжди можливо перекласти на зрозумілу мову. Далі по запитанню - не знахар і не ясновидець. В своїх візитках він правда пише дар яснобачення, але це в нього виходить тільки тому, що він швидше за інших може побачити деякі закономірності розвитку подій, які стосуються якоїсь конкретної людини. В реальному житті він десь так років до 50-ти був звичайною людиною, потім цей дар в нього появився, ну скажемо так - йому того спеціально навчили. До того ж на такий рівень, щоб лікувати людей, він вийшов теж далеко не зразу. Травами не лікує, предмети не пересовує, лікує приблизно так, як це робив Чумак - виконуючи руками різні паси. Для цього тепер має свій офіс, попередньо записує людей на сеанс (не менше двох тижнів черга). Сеанс - це коли людина просто сидить на дивані, а він з напарницею (є в нього така) стоять перед нею і виконую різні рухи руками. Наскільки я розумію цей процес - в той момент вони підключаються до, ну скажімо інформаційного поля людини, її думок, і шукають, що там не так. А тоді або його викидають, або впорядковують. Іноді після сеасну можна відчути певні зміни (сам колись був в нього ) Потім заставляє перехреститись 3х3 (9) разів і ще, здається, мовить коротку молитву - щось на зразок того: "хай матір Божа вам допомагає, хай вам..." - ну коротше я вже точно й не пам"ятаю її. Власне кажучи, в якійсь мірі про нього я вже був одного разу статтю написав, хоч там і йшлося більше про помаранчеву революцію - Містика української революції. Офіційно така професія зараз в Україні називається "Біоенергоінформотерапевт" - є якийсь там Центр нетрадиційної медицини в Києві, там їм "видають" якогось безнадійного хворого, на вибір того, хто претендує на отримання ліцензії - і якщо він того поставить на ноги - тоді її і видають. Насправді в Україні дуже мало людей навіть з такою, не до кінця досконалою ліцензією (там пише право лікування серцево-судинних захворювань і захворювань органів дихання, здається) - і всі ті гадалки, які їздять по Україні і рекламу яких постійно публікують в газетах не мають навіть її. Про все інше розповідаю, поєднавши те, що мені вдалося взнати від нього зі своїми дослідження і поясненнями. Проблема тільки в тому, що те, що з ним ще важче говорити на таку тему, ніж зі мною - він не займався ні психологією ні філософією і переважно або взагалі нічого не пояснює, або каже так, як знає це він - а ти вже як хочеш, так це і розумій. Тому те, що я буду писати далі - це такий собі конгломерат, наскільки мені вдалося це зрозуміти і систематизувати. Можете це сприймати просто як (не)наукову гіпотезу. Або як фантастичне оповідання - на вибір. Цитата:
Супер, Ігоре, респект! Дуже цікава версія! Естрасенсу мої вітання! Але я вважаю що заслані душі будуть народжуватися на цьому полігоні безкінцево, поки все гімно з себе не вичавлять. Бо саме це і є мета заслання. А потім перехід у вищі світи.
Безкінцево, але через раз - одне життя на цій планеті, інше - на другій. За одним правда виклоюченням - тих людей, які "втратили душу" - за християнською термінологією. Хоча насправді душа не втрачається - вона видозмінюється так, що починає отримувати насолоду від Зла. Такі люди, коли помирають, попадають не в вищі світи, а в спеціальні утворення зла. Не знаю, чи вони після того ще народжуються, чи ні. Так само, як і не можу сказати, чи такі "хранилища проклятих душ" є тільки на землі, чи ще десь в всесвіті. Очевидно що саме це і мається на увазі під "пеклом" - потрапивши туда, вибратися назад вже зовсім нелегко. Хіба що, може, через нове народження. Цитата:
Ні, Ігоре, мабуть ні! Цей полігон - найгірший і найбезвихідніший!
Найгірший в тому плані, що навколо Землі в Всесвіті сконцентровано найбільше Зла. Але Земля не найгірша в своєу розвитку. Є інші планети, які знаходятья на нижчому рівні розвитку, більш примітивніші і тупіші. Та існують в Всесвіті спеціальні утворення Зла - ну скажемо так в енергетичному плані, не знаю, чи там є реальні планети, але там ціком можуть перебувати певні, ну скажемо, мислячі структури - і далеко не позитивні. Вони в плані Зла навіть набагато гірші за Зло, присутнє на Землі - практично навіть майже рівні Богу. Але люди там жити вже не можуть.
Тема о ясновидении достаточно интересна сама по себе, потому что это реальность современного мира. В старину этим даром обладали либо монахи, ведущие святой образ жизни, либо колдуньи. В Апокалипсисе было сказано, что в последние времена будет много видящих и прорицателей, что мы сейчас и наблюдаем. Только дар этот имеет разные источники. Судя по вашему рассказу, похоже на технику Рейки, опасно загадочная техника.
Сумніваюся взагалі у будь-яких здібностях вашого знайомого. Навчити махати руками - можна. Та це не ті люди, про яких, очевидно, запитав Олександр.
Ну не знаю, як Ви можете це судити по моїх повідомленнях. Я взагалі-то не раз перевіряв його в різних ситуаціях - і все там далеко не так просто, як Ви це можливо думаєте. Я думаю, що Анастасія тут набагато ближче до правди, ніж Ви. Хоч правда і не знаю, що таке техніка Рейкі. Якщо ж Вам ще цікавіше скажу більше - якщо маєте можливість - то такими речами дійсно краще взагалі не цікавитися і може навіть краще в усе це категорчно не вірити - так набагато безпечніше. І той, хто скаже,що все фігня і такого не може бути - в одному буде точно правий - що йому це і не треба знати. Справа в тому, що Земля дійсно не зовсім здорова планета і коли Ви ризикнете почати цікавитися такими речами, то найменша загроза, яка вас очікує - це психічний розлад. А може бути і все, що завгодно, може вдарити навіть по кількох поколіннях - наприклад зачепити і Ваших дітей чи близьких. Метал навіть ламається, коли стикається з серйозними психічними енергіями (сам бачив такі випадки, хто хоче - може не вірити). А щодо того хто там кого знає - так прочитайте ту статтю, посилання на яку я приводив. Ну і ще щодо защемленого нерва - такого він точно не лікує. Занадто низький рівень. Він лікує тільки ті хвороби, які йдуть від хвороб духу, але не вивихнуті пальці і защемлені нерви. :D Далі буде...
Ігоре, дякую за кваліфіковану відповідь. І за ваш витрічений час. Бо це тема дуже цікава. Містичність всього, що відбувається на Україні мене іноді просто вражає. Тут дуже багато зла на енергетичному рівні. Тому так небагато по-справжньому щасливих людей. :( Може треба перепоховати кості Фредді Крюгера?! :D Прочитав вашу статтю. Дуже цікаво. Мій респект. Стосовно мети реінкарнацій маю таку думку: душа реінкарнується до тих пір поки не стане ідеальною. Доки не споткує усі гріхи, що встигла наробити за час перебування в усіх тілах. А потім перехід в вищі світи. Тому порядним бути вигідно! :) Аби скоріше втекти звідси і ніколи не повертатися! Існує одна цікава теорія, стосовно цього. Про досліди одного відомого американського психолога, який займався цим боком проблеми. На жаль не пам"ятаю назву книжки. Бо читав її, в одному магазині, в книжковому відділі, поки моя колишня дівчина в іншому щось собі вибирала. Якусь східну фєнєчку. А оскільки жінки роблять це довго, а я проти подібних примх нічого проти не маю ( бо прояви природності - то добре! :) ) - я мав пару годин часу. Здається та книга називалася "Голографическая Вселенная", а може інша, не певен. Там за допомогою принципу голографії пояснювалось чому Всесвіт безкінцевий. Дуже цікава теорія!, але повернимося до теорії американця... Ось я кі досліди він проводив: сам він був гіпнотизер, хоча і науковець, він зібрав 2000 піддосліних в усіх кутках америки, які не були знайомі і на протязі експерименту не спілкувалися один з одним. Погружаючи їх в гіпнотичний сон він змушував їх згадати усі свої попередні реінкарнації. Достовірність цього, як він вважав, засвідчувало те, що лише 2 відсотки були кимось відомим у попередньому житті. Він змусив їх згадати до 20 реінкарнацій, майже до кам"яного віку! :) А потім він зацікавився темою, де перебуває людська душа в період між реінкарнаціями? Знову досліди, знову гіпнотичний сон і ... приголомшливі результати. Майже усі казали, що у цей період душа самостійно вибирає собі життя. Ні, планує!!! І не тільки в духовний, але й подійний ряд! Вибирає собі хвороби, смерть, місце, час, усі події, які з нею трапляться. Мета одна - самоочищення. Насамперед стражданням. (Цікавий приклад, що жінка спланувала собі згвалтування в 37 років, щоби пройти через це пекло, перенести біль і зрозуміти якісь речі). Тобто мова йде про те що усі біди, які з нами трапляються в житті, наша душа запланувала собі сама, як спокуту, за минулі гріхи. Вибирає оточення, як правило з тих людей з якими був з"язаний попередьо, або колись завинив, щоб виправдатись (тож якщо хтось вас дістає не ображайтесь! - в попередньому житті ви на ньому відірвалися! :D ) Мені ця теорія сподобалась, насамперед, тому що вона ствержує особисту відповідальність за все!!! Не можна ні на кого перекласти: ні на Бога, ні на біса, ні на батьків, ні на долю, ні на погану ДНК! Неси свій хрест! Ти його сланував - нема чого ображатися! Відсутність щогось - це потреба твоєї душі! Поважай своє тіло - бо ти його вибрав. А якщо щось погано - то не треба було безвідповідально кайфувати в попередньому житті! Ось така цікава версія - може комусь додасть наснаги! Про назву книжки не певен, бо весь час відволікали: як мені це? -Офігенно!, а це? - Ще краще! і т.д. :) P.S. Цікавий штрих з власного досвіду! Коли чую німецькі пісні, або бачу хроніку 30-х років, щось ворушиться в душі, таке враження, наче вже бачив певні вулиці, будівлі, кімнати, наче був присутній там. Дуже знайома атмосфера. Але чому я тоді народився українцем, а не євреєм?! :) Мабуть недостатньо любив Батьківщину і треба споткувати цю провину. Значить, прийшов час віддати цей борг любові в цьому житті. Нинішній Батьківщині. Тому що їй любові власних синів найбільше серед усіх країн не вистачає!
Мабуть Ревізора засмутила, як і мене, візитка вашого екстрасенса. Тобто атрибут бізнесу.
Цитата:
Коли відчуває, що з нею щось не в порядку - голова - і т.д. Цитата:
Що ж стосується мого знайомого, то по-перше - займатися цим може звичайно кожен, але деякі вроджені здібності треба мати - хоча би відкритість характеру і здатність до сприйняття чогось нового. - по-друге - його цьому спеціально навчали. Механізм цього розказувати не маю права :( Скажу тільки. що в такому випадку вже вибирає не людина (от я захотів і буду цим займатися!), а вчителі, які самі знаходять собі учнів за якимись тільки їм відомими критеріями Ну і ще одна така нехороша річ в тому є - не так в травмі, а в тому, що здатні до такого переважно люди, нещасливі в особистому житті. Просто механізм кохання і надприродних здібностей в своїй основі має одну і ту ж енергію, як це не сумно звучить... :(
До речі, Ігоре, хочу ще раз висловити вам мій респект: перечита вашу статтю. Бо перший раз читав вчора в ночі, поспіхом. Потім перечитав ввечері і дуже сподобалась. Правильна тема. Може колись розів"єте її більш докладно? Маю на увазі: чому була така атмосфера, чому пройшло все так мирно, чому найшло таке натхнення на людей? Погляд з незвичного боку. Такі обгрунтування подій не були б зайвими. Добре, що ви написали на цю тему. Стосовно знайомого: цьому навчити неможливо, цьому можливо лише навчитися. Ту нічого не в твоїх руках. Тема слизька. Анекдот-загадка для вас. Можливо чули. Хлопець поступає в школу ясновидців. На іспиті йому питання скажіть ви поступите? Варіанти відповіді: так чи ні. Як би ви відповіли і чому? :)
Маю на увазі: чому була така атмосфера, чому пройшло все так мирно, чому найшло таке натхнення на людей? Погляд з незвичного боку. Такі обгрунтування подій не були б зайвими. Добре, що ви написали на цю тему.
Та написав я вже давно, вже навіть давав колись посилання, хоча там звичайно трохи спрощено - Відлуння Майдану або наслідки української революції. Фактично це спрощений виклад іншої книги - вона трохи велика і трохи складна Метафізика історії земної цивілізації та українське питання Фактично те, що я пишу, або дуже геніальне, або дуже дурне - бо звичайно ніхто ніколи дочитати на може і всі після того зразу ж чомусь замовкають... :blink: Напевно на майбутнє доведеться пояснювати ще детальніше.... :blink: По всьому іншому відповім трохи пізніше....
Говориш про неї, потім жалкуєш, а потім все-одно говориш! :D Над кожним словом доводиться думати, це ви про небезпеку? :) Так-так давайте потроху і в міру сил, але продовжимо!
Тут існує кілька небезпек. По-перше - коли говориш про такі речі, то добре трохи знати, з ким маєш справу - щоб не порушити його уявлення про світ і таким чином не зашкодити йому. З іншого боку - треба говорити в системі тих координат, в яких мислить людина - щоб вона просто не почала все сприймати відверто вороже, або не почала рахувати тебе за психічно хворого - чого все-таки теж не хотілося би. :( Форум же передбачає, що все це може прочитати і хтось зовсім чужий, про кого ти взагалі нічого не знаєш - і як він прореагує на таке - невідомо. Тому весь час на таке доводиться робити поправку. По-друге - небезпека є в тому, що навіть те, що можна вважати таким, щшо йде від добрих сил - не завжди можна відкривати. А по-третє - Зло теж не любить, коли хтось відкриває його секрети. Звичайно воно за таке мстить. От в мене в п"ятницю після обіду був, м"ягко кажучи, не зовсім вдалий день. Ну ніякого нещасного випадку може все-таки і не сталось би, але... З ним теж треба бути обережним. Цитата:
Якщо, мова, звичайно, йде про світлу людину. Може тому я і не маю таких здібностей - що вже не так і сильно кохаю людство. :D Хоча може ви мали на увазі, що сублімувати можна одне в одне тільки однорідні види енергії!
На жаль, трохи не так. Таке теж буває, коли людина може любити людство - але звичайно в неї це закінчується хворобами серця і зіпсованим особистим життям. Звичайно такі люди були в історії людства і кожна з них заслуговує неабиякої поваги чи захоплення. Зло звичайно атакує таких людей. Є така штука неприємна, яка називається "війна принципів". Неприємна річ - просто тоді всі можливі ситуації починають складатися так, щоб знищити всі ваші життєві принципи, щоб або залишити Вас без захисту, без того, в що Ви вірите чи що Ви любите. Захисту майже нема - хіба інша людина (кохана, друг, соратники), якщо така в вас знайдеться, або релігійна віра. Але по-великому рахунку це не так важливо. Тобто може й важливо, але набагато важливішим є те, що людина робить, наскільки це відповідає планам Бога чи іншою сторони. Тут вже принципів немає ніяких - Бог теж абсолютно безпренципна істота. Правда на такому рівні мислити же важче - але вже бачиш речі справжніми, як вони є. Просто попробуйте уявляти Бога як стратегічну силу, для якої не має значення смерть людини (адже в нього всі живуть багато разів, або кожного він може воскресити), не мають значення переживання і біль - адже все можна повернути чи створити потім по іншому. Це я до того, що насправді немає зовсім ніякого значення, чи ти любиш світ, чи ні - значення має тільки те, чи ти робиш те, що відповідає планам Бога і чи ти при цьому не знищуєш інших людей (так як кожна людина потенційно може бути Богом - якщо вірити буддистам, тому злочин проти людини приблизно = злочину проти Бога) Тому можна і не любити світ (я ось його наприклад і не люблю і навіть не знаю, як можна його любити в теперішній такій недосконалій формі). Те ж, що я мав на увазі, стосувалося інших речей. По-перше в основі таких здібностей чисто фізіологічно лежить енергія, яка в організмі відповідає за сексуальні здібності - індуські йоги називають її "кундаліні". А друге - чисто життєвий аспеккт - навряд чи щаслива людина захоче щось змінювати в тому житті. Цитата:
Багато визначних геніальних людей були неодруженими - невже Ви думаєие, що вони не змогли би цьтого зробити? Життя не дозволяло - саме з цією метою, щоб вони не втратили свого призначення. Цитата:
І поки від мене не вимагається більшого - мені цього вистачить.
Ну порядність це добре, але це тільки перший рівень. Може бути щось більше - те, наскільки якась ситуація сприяє наступному розвитку людини, чи ні. Якщо Ви комусь робите добро, але йому від того стає гірше - це не добро, насправді... Цитата:
І теж вважаю, що нічого в цьому світі не трапляється випадково. І всі хвороби йдуть від твого психічного стану. І від твоєї карми. Але лишіть шпарину для того, чого ми не розуміємо, але воно існує ( про лікування раку). :)
Ну насправді хвороби йдуть з багатьох причин. Можуть бути просто інфекційні. Можуть бути спадкові, чи кармічні. Можуть навіть бути такі, які нам нав"язують інші люди. Дуже часто ми можемо навіть самі брати на себе такі хвороби - наприклад якщо в когось хворий хтось з батьків чи близьких, і ми хочемо допомогти їм. Стосовно ж раку - то людина іноді може й сама вилікуватися. Он російський психолог Володимир Леві розказує, що з ним таке колись було. Правда як саме це сталося - він так і незрозумів.
Стосовно трактовки вислову з Біблії - дуже цікаво. Респект. Знаєте, та людина про яку я розповідав, взагалі нічого ніколи не казала про плату, але усім було відомо, що плату можна залишити десь у будинку, але вона на повинна, це бажання цієї людини, перевищувати вартість буханки хліба. Ось така такса.
Схоже запитання мені ревізор задавала. Річ в тому, що такий критерій оцінки правильний тільки в одному - в тому, наскільки людина вчиняє правильно, виходячи з кармічних позицій. Але це ще нічого не кажу про те, ким є сам такий цілитель. По-суті їх є чотори типи. Один -- люди, які виконують призначення Бога і в соснові вміння яких лежать, ну скажімо так - небесні здібності Другий - те ж саме небесного походження, тільки негативного плану, генії зла. Ну і відповідно два земних типи, позитивний і негативний. Різниця в тому, що земна енергетика завжди в своїй основі має родову енергію - тобто пов"язана завжди з минулим досвідом предків. В цьому плані вона близька до язичества і дуже часто може мати тісно переплетені і хороші і погані риси. Такі вміння звичайно передаються по статі (тільки від чоловіків до чоловіків, а від жінок до жінок) і переважно в своєму роду. Вірніше я завжди думав, що тільки в своєму роду, аж поки мені не розказали один унікальний випадок, коли свекруха передала їх невістці... :unsure:
Про "війну принципів" ( саме вживання цього візначення!) чую вперше, але дуже сподобалось і зацікавило! І одразу з вами погоджуюсь! Бо я думаю, як і всі інші люди стикався з цим.
Цей метод Сталін використовував - коли людину спеціально ставлять в такі умови, що щоби вона не зробила - це буде суперечити її принципам. Наговориш на сусіда - значить ти підла і нечесна людина. Не наговориш - репресують твою сім"ю. :(
На цю тему є цікава книжка, не знаю чи читали ви її, Ігоре, чи ні. Григорій Клімов "Князь мира сего". Клімов живе в Америці і пише такі книжки. Маячння, звичайно, але є деякі цікаві думки. Головне в тему нашої розмови. Свого часу вона мала широкий розголос. Якщо не читали - раджу! Там він намагається пояснити сталінські репресії - полюванням на відьм.
Не читав. Може колись і прочитаю - не знаю. Але Сталін складна і суперечлива особа і його не можна однозначно оцінювати. От з Гітлером все зрозуміло - типовий геній Зла з мазохістським типом харктером. А Сталін? Все-таки в стратегічному плані він і багато доброго зробив - зупинив Гітлера (правда перед тим всіляко допомігши йому стати на ноги ), об"єднав Україну, на якийсь час стримував експансію США, яка після другої світової все-таки могла бути і досить небезпечною- просто США стало би новою Німеччиною - і все. Просто по-моєму це якраз той випадок, коли Бог в своїх планах іноді навіть підлих людей може використовувати, якщо ніхто інший на це не здатний. --------------------
Я не згоден з Вами, Ігоре. Для мене історична постать Сталіна набагато страшніша, аніж Гітлера. Для мене він скаженний маньяк, і садист і мазохіст в одному флаконі. І просто типовий боягуз, який вбивав усіх тримаючись за владу, бо знав, що з ним буде якщо він її втратить. Але можливий подібний розвиток подій дл я себе він створив сам. То нелюдь!!! І якби в мене була можливість, якби мені запропонували: викинути з історії одного з них (я маю на увазі, що він не народився і не існував!) я б не секунди не сумніваючись - знищив би сталіна! І для моєї Батьківщини він приніс набагото більше лиха! Незрівнянно!!! А про об"єднання УКРАЇНИ... мій дід прикордонником у 41 році захищав українське місто Перемишль! Проливав там свою кров! Де зараз воно? Кому його сталін подарував? А Холмщина? А... та багато. Ми бачили багато комедій, де зображується Гітлер! Ви бачили хоч одну про Сталіна?! Ця потвора до цих пір наводить Жах! Він до цих пір в серці дикунів! Його легіони шикуються!!! :angry: А стосовно Клімова - не затягуйте. Вам, як досліднику, сподобається! Посилку дати не може. Але в мене є текси в єл. вигляді. Якщо бажаєте скину приватним листом! [right][snapback]175873[/snapback][/right]
Совершенно согласна с этим мнением.
Схоже на те, що де в чому Ви праві. Он в темі про УПА пробую пояснити людині що Сталінізм і брежнєвсько-хрущовський комунізм зовсім різні речі - так ні, безуспішно...
книга Ездры 3: Тогда отвечал мне Ангел, которому имя Уриил: три пути послан я показать тебе, если ты одно из них объяснишь мне, то и я покажу тебе путь и научу тебя, откуда произошло сердце лукавое. Иди и взвесь тяжесть огня, измерь дуновение ветра и возврати день, который уже прошел... Какой человек, отвечал я, может сделать то, чего ты требуешь от меня?... А он сказал мне: я спросил тебя об огне, ветре и дне, который ты пережил, и о том ты не ответил мне. Ты и того, что от юности, не можешь познать, как же ты можешь вместить в себе путь Всевышнего?
Рішення знайдене Ейштейном - E=mc^2. Це є еквівалентність енергії (вогню) та маси. Але схоже, що ангел мав на увазі вагу ("тяжкість"), тобто здатність до гравітаційної взаємодії, а не просто масу. Еквівалентність інерційної маси (маси спокою у E=mc^2) та гравітаційної (теж у спокої) постульована Ейнштейном у загальній теорії відносності і до цього дня дискутивна. А еквівалентність загальної маси, тої m, що E=mc^2, до гравітаційної, тобто збільшення ваги гарячих предметів порівняно з холодними - насккільки мні відомо, це питання ніхто особливо ще не чіпав. Тобто перша загадка Ангела - практично близька до розв'язку. Цитата:
Це задача обміряти весь вітер, не просто в даному місці і в даний момент, а взяти його в цілому. Треба перебувати одночасно в багатьох місцях - а як? Чи справді можна сидіти в одному місці і знати ВСЕ? В останньому я дуже сумніваюсь, бо межі нашого інтелекту занадто вузькі. Цитата:
Це - машина часу, або добре контрольована шизофренія. Що мав на увазі ангел? Втішає, що достатньо розв'язати лише одну задачу. А перша задача близька до розв'язку. Наприклад, якщо довести, що чорні діри формуються за скінченний час, тоді виходить, що по мірі колапсу і прискорення речовини, її гравітаційна мас зростає. Що і є буде розв'язком. А чорних дір уже знайшли (якоби?) неміряно. Особливо цікава друга задача. Адже за сучасними уявленнями, здатність її розв'язувати і справді означала б настільки потужну силу розуму, що можна було б сподіватись на здатість вместить в себе путь Всевышнего. Хоча, знову ж таки, я ж не ангел. Цілком можливо, що третя задача найпростіша саме для нас, як певного біологічного та психічного виду? Чи одна або цілих 2 задачі поставлені лише щоб заплутати нас? своєрідні обманки, задачі, які ми принципово не можемо розв'язати? Так само принципово, як не можемо розігнати матерію, щоб та подолала швидкість світла?(вище швидкості світла все знову в поряду) Є ж теорема неповноти Геделя про те, що у будь-якій аксіоматичній логічній теорії можна зформулювати твердження, відносно якого не можна довести його істинність чи хибність в межах теорії. Тобто цілком можна придумати задачку, яка не має конструктивного розв'язку. А є ще нехороша теорема. Про те, що знання про скінченну множину предметів, явищ та відношень між ними - тривіальне, адже зводиться до скінченної кількості можливих комбінацій, а знання про нескінченну множину предметів, явищ чи фактів, або відношень - завжди неповне, адже немає гарантії, що черговий відкритий факт має лежати в межах вже наявної інтерпретації наявних фактів.
Не всі хворибои лікуються такими методами. Не лікуються інфекційні і генетичні (спадкові) та ті, які вимагають негайного хірургічного втручання. Крім того іноді може бути і таке, коли хвороби не можна лікувати - це коли людина сама їх заслужила, ну скажемо через гріх, умовно кажучи. Хоча насправді проблема зовсім не в тому - не в тому, щоб не попасти до того, хто насправді нічого не вміє, а в тому, щоб не попасти до того, хто щось таки вміє, але служить не на добро.
Цікаво було б зупинитись саме на першому з вказаних вами типів людей! ....І наша розмова з них починалась.
Просто Ви плутаєте різні речі. Вам очевидно здається, що якщо людина наділена надприродніми здібностями від Бога, то вона і сама має бути неординарною людиною. Можливо у випадку якихись дійсно надзвичайних людей так і є - останній випадок, про який я таке знаю в історії людства - це індійський мислитель Рамакрішна. Є така чудова книга Ромена Ролана "Жизнь Рамакришны" - можете почитати при нагоді, якщо знайдете її. Але для того щоб лікувати людей це зовім не обов"язково - для цього не обов"язково бути Богом. Така людина може бути цілком звичайною і навіть іноді достатньо примітивною. Основне завдання, щоб вона була достатньо відкритою і чистою - бо вона виступає лише провідником енергій і значення має тільки те, наскільки якісно, без спотворень, вона зможе передати їх іншим людям. Крім того буває ще й інший тип "людей від Бога". Вони можуть навіть не бути наділеними зовсім ніякими надприродніми здібностіми, крім однієї - свого життєвого призначення. Тобто це люди, які цілком чітко на протязі свого життя впроваджують і відстоюють якісь цілком певні ідеї і цінності, які так чи інакше можуть впливати на розвиток людства. І це іноді може мати набагато більше значення, ніж вміння когось там лікувати. Ну і коли ми говоримо про людину, яка могла би бути рівною Богу, як-от Ісус Христос, Будда чи Рамакрішна - то звичайно маємо на увазі поєднання всіх тих якостей - і неординарність її як особистості, і здатність і вміння лікувати людей чи мати якісь інші надприродні здібності, і те, чи може вона вплинути на розвиток всього світу і відстояти якісь важливі цінності чи принципи. --------------------
А тепер ще одна важлива річ в цій темі, щоб я її зробив досить безпечною для того, хто зможе її прочитати і захоче сам щось спробувати. Раніше я категорично рекомендував нічого такого не робити і ніяк не розвивати в себе такі здібності. Справа в тому, що в нормальному житті практично кожна людина достатньо добре захищена від можливого впливу негативних енергій (злих сил? як це назвати правильно?) Нікому ніколи не можна безкарно вмішуватися в життя і долю іншої людини, якщо тільки вона сама остаточно не зіпсувала свого життя настільки, що вже не представляє, ну умовно кажучи, такого інтересу для Бога щоб він її захищав. Але такі деградовані люди нікого вже не цікавлять - Зло вони не цікавлять так само як і добро, хіба лише у вигляді якоїсь "батерейки" - живлення для нижчих астральних істот - через це пиякам, наприклад, дуже часто починають ввижатися чортики і всілякі страшилки - хто знає, може за цим і справді стоїть щось реальне? А насправді і одну і другу сторону цікавлять лише люди талановиті і розумні - і саме за них і йде боротьба. Так от - єдиний способі взяти таку людину в усліжіння злу - це чимось зацікавити її, якось її спокусити. Тоді така людина вже втрачає свій захист, бо це стає її власним вибором, який, як відомо, непорушний. І механізм такої спокуси є лише один - знання і вміння, яке зло їй може запропонувати - все майже як за давно відомим сценарієм "Мефістофеля". Тому якщо все-таки хтось, незважаючи на всі мої вмовляння, все-таки захоче розвивати в себе такі здібності, може порекомендувати лише наступне: 1. Спочатку добре подумати, чи Вам це дійсно потрібно? 2. Потім обдумати кілька днів що саме і навіщо? Найкраще це спробувати якось записати на папері - думка, коли вона чітко оформлена, працює зовсім по-іншому ніж тоді, коли Ви самі не знаєте, чого саме хочете. 3. Потім все це треба оформити у вигляді такого собі звертання-прохання до Бога (чи до будь-якої іншої доброї сили, в яку Ви вірите)- що саме Ви просите для себе і навіщо. І саме головне, навіщо потрібна така молитва-звертання - це те, що вона обов"язково має включати в себе один пункт, за яким Ви просите підтримати Вас і захистити, і в тім числі - і від себе самого (самої). Цей пункт необхідний для того, щоб у випадку небезпеки для Вашого життя чи вашого психічного здоров"я вищі сили (Бог?) могли захистити Вас не тільки від інших небезпек, але і від можливих негативних наслідків Ваших власних вчинків, якщо такі будуть, опираючись саме на таке Ваше прохання - інакше вони так само, як і зло в свій час, будуть відгородженні від Вас Вашою свободою волі і втрутитися не зможуть. 4. Потім кілька днів бажано би почекати щоб все чітко оформилося - можливо Ви захочете ще щось змінити в такому зверненні. Після того найкраще його записати на папері (хоч і не обов"язково, насправді значення має лише сам факт вчинення якоїсь дії та чітке оформлення думки-бажання), прочитати кілька разів "Отче наш" і всередину вставити це своє звертання. Не знаю правда, чи після того Вам відкриються якісь здібності - але принаймі хоча би не наробите дурниць і збережете психічне здоров"я. 5. Важливим є також є те, що таке рішення (прохання про підтримку і допомогу) має бути щиросердним і безповоротним - не так, щоб - от я зараз попрошу, а потім, якщо получиться щось хороше - то використаю його вже на свій розсуд і для власної вигоди. Такі номери не проходять 6. В будь-якому разі за все треба платити в тому житті - навіть коли щось просиш в Бога. Тому якщо Ви дійсно отримаєте якісь вміння - то і щось втратите. Переважно платять долею. Іноді - близькими людьми (вони не помруть, просто розійдетеся) чи навіть майном - втраченими і загубленими речами. Якщо є щось надто важливе, що боїтеся втратити - його краще згадати зразу, хоча тоді шанси не здобути вміннь збільшуються. Але насправді це теж не настільки важливо - тому що насправді людина завжди повністю відкрита - навіть коли їй здається, ніби вона може щось приховати - і це все-одно в момент звертання буде помітно. Тому швидше за все Ви так нічого і не отримаєте - бо наспрадві в житті реально є дуже мало людей, які могли би відмовитися хоч від чогось, що їм близьке, навіть тоді, коли думають що замість нього отримають якісь вищі знання і вміння. Тому - див. п.1 Тепер - Все!
Така людина може бути цілком звичайною і навіть іноді достатньо примітивною. Основне завдання, щоб вона була достатньо відкритою і чистою - бо вона виступає лише провідником енергій і значення має тільки те, наскільки якісно, без спотворень, вона зможе передати їх іншим людям. Исходя из того, что этот человек открыт и чист - это уже не обычный человек. А чистота, если она приобретенная,говорит о том, что человек прошел через очищение и осознание - отсюда, как раз, и проявление его способностей после каких-то земных потрясений (катастрофы, болезни, даже клиническая смерть). Ну, а насчет лечения болезней - это должен быть процесс двухсторонний, потому что если просто убирается болезнь, без серьезной духовной работы больного над собой, никакого долговременного эффекта не будет. А если и будет, то в ущерб духовной эволюции больного. И в этом случае врачеватель наносит вред и себе, так как вмешивается в чужую карму.
Ну да, Вы правы, просто это я к тому, что такой человек с точки зрения обывателя может быть вполне обычным - не философом там каким-то, а иногда даже без образования и без особенных успехов в жизни...
Не надо этого делать! Мы даже не можем себе представить, куда мы влезаем своими "экспериментами". Кто может быть уверен в том, что он настолько продвинут, что ему захотят ответить Высшие? Если ответ и будет, то только с той ступени, которую он заслуживает. А кто знает, что это за уровень? Мы-то себя оцениваем по человеческим меркам, а Высшая логика совсем не обязательно совпадает с нашей. И наша собственная самооценка, скорее всего, сильно завышена. Потому что те, кто заслуживает Высшего общения, уже им вознаграждены. А начинать, наверное, надо прежде всего с собственного духовного роста, ибо, как сказано - "когда ученик готов, приходит Учитель"
Добре, давайте на прикладі! Ось я, наприклад, дуже просив у Бога, щоб відбулася помаранчова коаліція, Юля стала прем"єром, а янукович ніколи би не прийшов до влади! 1. Це, дійсно, було мені потрібно, бо це потрібно моїй країні! 2. Я обдумував це набагато більший термін. 3. Подібне розгортання подій само по собі і було б найкращим захистом для мене, як громадянина, і проявом моєї свободної волі! 4. Дурницями це не вважаю і на психічне здоров"я здійснення цього бажання навряд чи вплинуло б! 5. Це бажання було чистосердечним і безповоротним і використовувати його, на свій розсуд і для власної вигоди, я наміру не мав! 6. Від чого я, як громадянин, мав би відмовитися, аби це бажання здійснилося? Яка плата? А доля і так би змінилася! Насамперед в країни. Тепер поясніть мені, будь ласка!!!, з наукової точки зору, чому моє бажання не здійснилося?
В тексті можна використовувати Wiki або HTML теги